Lees pagina voor

Lydia Pracht

Om eerlijk te zijn moest ik, toen ik hier net werkte, erg wennen aan het werken bij een gemeente. Ik kom uit het bedrijfsleven en daar gaan dingen echt anders. Maar nu heb ik mijn draai gevonden. Als je bij de WDW werkt sta je dicht bij de inwoners en dat vind ik heel fijn. Je kunt écht het verschil maken.

Ik werk als consulent leerlingenvervoer. Geen dag is hetzelfde. Ik heb contact met veel verschillende soorten mensen. Dat maakt mijn werk erg afwisselend. Zo spreek ik de ene dag ouders die een aanvraag leerlingenvervoer doen voor hun kind. Een andere dag overleg ik met mijn collega’s van leerplicht of het sociaal wijkteam om te kijken welk vervoer passend is. We hebben daarbij allemaal hetzelfde doel: ervoor zorgen dat een leerling elke dag naar school gaat.

Het fijne van werken bij de WDW is dat ik zelf mijn werk in kan delen. We zijn zelfsturend en ik bepaal samen met mijn collega’s onze overlegmomenten. We steunen elkaar en leren van elkaar. En maken voor een groot deel onze eigen keuzes. Als je hier werkt, dan moet je daar wel tegen kunnen. Ik zou niet anders meer willen.

Ik heb veel contact met vervoerders en scholen. Zij denken met ons mee welke leerling er aan toe is om zelfstandig met de fiets of de bus naar school te gaan. Als dit lukt zie je de kinderen groeien. Vaak willen ze dan niet meer terug de taxi in. Hoe mooi is dat? Deze samenwerking is echt goud waard.

Ik ervaar iedere dag dat werken bij de WDW betekent dat ik het verschil kan maken voor de inwoners van Druten en Wijchen. Dát maakt mijn werk in deze werkorganisatie zo leuk.