Lees pagina voor

Jeroen van Eekelen

Mijn carrière begon ik bij een accountantskantoor, maar ik wist altijd al dat ik ooit in de publieke sector wilde werken. Gewoon uit nieuwsgierigheid om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Na ook nog een tijdje in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, was de tijd rijp. In februari 2020 ging ik aan de slag bij de Werkorganisatie Druten Wijchen. Een totaal nieuwe uitdaging. Én qua locatie een stuk dichterbij, want ik woon met mijn gezin in Hernen.

Als medewerker financieel beheer houd ik me bezig met allerlei zaken. Ik ben zeker niet alleen maar facturen aan het inboeken. Een groot deel van mijn tijd ben ik bezig met de jaarrekeningen van de verschillende organisaties waar we voor werken. Mijn functie draait ook om het nadenken over processen: hoe kunnen we die door-ontwikkelen? Hoe kunnen we fiscale zaken beter in de grip krijgen? En hoe maken we de (financiële) organisatie digitaler? De gemeente kan daarin zeker nog stappen zetten. Daar denk ik graag over mee, ook gezien mijn achtergrond in het bedrijfsleven.

Ik houd er niet van om de hele dag hetzelfde te doen. Daarom past dit werk goed bij mij: iedere werkdag ziet er anders uit. De ene dag adviseer ik over verzekeringen, de andere dag assisteer ik bij een btw-kwestie. Daarin werk ik samen met diverse collega’s. Van administratief medewerkers tot de strategisch adviseur. Ik schakel ook af en toe met de wethouders en het College, bijvoorbeeld over de jaarrekening.

Natuurlijk is het een grote overgang van het bedrijfsleven naar een gemeente. Ik heb al een hoop geleerd en zal nog veel meer moeten leren. De cultuur is anders, een beslissing gaat over meer lagen. Wat ik leuk vind, is dat ik echt met de lokale samenleving bezig ben. Ondanks dat ik niet rechtstreeks naast de burger sta, voelt het toch goed dat ik iets kan bijdragen. Bovendien is alles goed geregeld voor medewerkers. Je bent flexibel in waar en wanneer je werkt. Het is heerlijk om zoveel vrijheid te krijgen.