Lees pagina voor

Mathijs Jans

Kort na mijn studie verkeerskunde ben ik naar Zweden verhuisd om daar te gaan werken. Door een samenloop van omstandigheden hield die baan na een jaar op, waardoor ik weer terugkwam in Nederland. En wat ga je dan doen? Omdat ik eerder voor adviesbureaus werkte, had ik interesse in de overheid. Alleen dan werk je juist vaak vóór een gemeente. Ik wilde ook graag leren hoe het binnen een gemeente werkt. Ik ging op zoek en kon in februari 2021 beginnen bij de Werkorganisatie Druten Wijchen.

Dagelijks ben ik bezig met verkeer in de breedste zin van het woord: van klein tot groot. Denk aan inwoners die een parkeerprobleem hebben of een nieuwbouwproject van dertienhonderd woningen. Ik werk nauw samen met de beleidsadviseur. Binnen ons team zijn we met vier collega’s. Er komt van alles op ons pad, het is altijd een verrassing wat er die week weer gaat gebeuren. Het is heerlijk dat het zo divers is. Daar voel ik me prettig bij.
Je krijgt hier veel vrijheid, bijvoorbeeld om je eigen uren in te delen. Doordat we met zelforganiserende teams werken, moet je dingen vaak eerst zelf oplossen. Dat is soms zoeken, maar het went ook. Door te blijven praten, komt het altijd goed.

Ik zou WDW omschrijven als een zeer goede werkgever. Wat dat betreft ben ik er zeker niet op achteruit gegaan na mijn overstap vanuit Zweden. Terwijl dat land erom bekendstaat dat werknemers het daar ontzettend goed hebben. Ik kan anderen dus zeker aanbevelen om hier aan de slag te gaan. Ook omdat het echt een goede leerervaring is.