Lees pagina voor

Domeinen

De werkorganisatie Druten Wijchen bestaat uit vijf domeinen met zelforganiserende teams.

Domein Bestuur Strategie en Projecten

Waar staat Wijchen in 2035? Wat is de toekomst van dorpshuis De Lier in Puiflijk? Welke accenten leggen wij in onze dienstverlening? Hoe gaan we als organisatie mee in toekomstige ontwikkelingen? Denk bijvoorbeeld aan het hybride werken, dat door corona in een sneltreinvaart is gekomen. Hoe ontwikkelen we onze organisatie met de zelforganiserende teams? Met al deze zaken houdt het domein Bestuur Strategie en Projecten zich bezig. Communicatie loopt daar als een rode draad doorheen. We ondersteunen de twee colleges en het bestuur van de WDW, maar doen ook het strategisch advies van de projecten. We houden ons bezig met de voorbereiding op crisissen en rampen en zorgen voor een goede openbare orde en veiligheid. We organiseren grootse evenementen zoals Leste Mert en de Vierdaagse en hebben oog voor persoonlijke mijlpalen van inwoners, zoals een 50-jarig huwelijk of een 100e verjaardag. En om te zorgen dat alles op rolletjes loopt, is ons secretariaat onze steun en toeverlaat bij alle regelzaken van de colleges, de directie en binnen de domeinen. Kortom, een veelzijdig domein met veel uitdaging.
Dit domein bestaat uit de teams:

Bedrijfsvoering

De WDW wil inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties goed van dienst zijn. Dat kan alleen als wij onze eigen zaakjes ook goed op orde hebben. Of het nu gaat om onze financiën, inkoopprocessen of onze informatiesystemen. Vanuit het domein Bedrijfsvoering zorgen we ervoor dat iedereen binnen de WDW zijn werk goed kan doen. In een gebouw dat netjes wordt onderhouden, met fijne werkplekken en natuurlijk ook ruimte voor een kopje koffie en een broodje. Wij registreren en verdelen de post en zorgen voor de archieven. Is er behoefte aan juridisch advies? Zijn er vragen over arbeidsvoorwaarden of het personeelsbeleid? Ook op dat gebied staan wij onze organisatie met raad en daad bij. Daarnaast is ook de afhandeling van klachten bij ons in goede handen. Met ons domein zorgen we ervoor dat we echt het verschil kunnen maken!

Dit domein bestaat uit de teams:

Fysieke leefomgeving

Wonen, werken en ondernemen maken wij zo prettig mogelijk voor onze inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen. Daar hoort planontwikkeling, beleid en uitvoering voor het ruimtelijk gebied bij. Bouwplannen in de beide gemeenten bijvoorbeeld, maar ook de zorg voor milieu en duurzaamheid. We houden de openbare ruimte schoon, heel en veilig. Meldingen van inwoners over losse stoeptegels en groenonderhoud komen bij ons terecht. Juridische advisering, aankoop en verkoop van gronden en een goed economisch beleid is ons ook toevertrouwd. We beheren gemeentelijke panden, denk aan bijvoorbeeld basisscholen en gymzalen. Samen met alle collega’s binnen dit grote domein zorgen we voor een mooie leefomgeving voor zowel Druten als Wijchen.

Dit domein bestaat uit de teams:

Publiekszaken

Verhuizing doorgeven? Kindregeling, bijzondere bijstand of bijdrage chronisch zieken aanvragen? Melden van hondenoverlast? Evenementenvergunning aanvragen? Binnen het domein Publiekszaken kan dit allemaal! Direct contact met onze inwoners en ondernemers, daar staat dit domein voor. Met de teams die vallen onder dit domein proberen wij elke dag weer onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk te helpen.

Dit domein bestaat uit de teams:

Sociale leefomgeving

Om prettig te kunnen leven en wonen is er meer nodig dan een dak boven je hoofd. Denk aan goede voorzieningen in de buurt, zoals een school, een theater of bioscoop. En hoe fijn is het als je dicht bij huis kunt sporten. Maar ook goede zorg en ondersteuning zijn belangrijk, net zoals een plek om anderen te kunnen ontmoeten. De besturen van de gemeenten Druten en Wijchen hechten hier veel waarde aan. Vanuit het domein Sociale leefomgeving zetten wij ons samen in om hun wensen op dit gebied waar te maken.

Dit domein bestaat uit de teams: